Voorkom dubbele bijtelling door regeling Tijdelijk Vervangend Leasevoertuig

22 juni 2021

De zomervakantie staat voor de deur, de meeste landen verwelkomen toeristen weer met open armen en de beperkende maatregelen vanwege de Corona-pandemie verdwijnen langzaam. Dat betekent dat veel Nederlanders weer graag met de auto op vakantie willen gaan. Met de enorme groei van het aantal elektrische auto's in Nederland neemt ook de vraag naar een vakantieauto toe. Want een andere auto kan nuttig zijn als je elektrische auto een relatief beperkte actieradius heeft of de laadinfrastructuur bij je vakantieadres onvoldoende is.

Brancheregeling Tijdelijk Vervangend Leasevoertuig

Maar hoe kan je zonder dubbele fiscale bijtelling een andere auto inzetten voor de vakantie? Dit kan eenvoudig met de brancheregeling Tijdelijk Vervangend Leasevoertuig (TVL), een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen. De regeling bevat praktische werkafspraken, goedgekeurd door de Belastingdienst, waarbij schriftelijk tussen werkgever en werknemer wordt vastgelegd dat de vaste leaseauto tijdelijk niet ter beschikking staat. De werknemer levert daarbij de auto, de papieren en de sleutel in bij de werkgever of de leasemaatschappij.

De volledige tekst van de brancheregeling 'Uitvoeringsafspraak Tijdelijk Vervangend Leasevoertuig (TVL)' is hier te lezen op de website van de Belastingdienst.


Verklaring Tijdelijk Vervangend Leasevoertuig

De schriftelijke verklaring moet alle gegevens bevatten waarmee de bijtelling van het vervangend voertuig kan worden berekend, de start- en einddatum van de periode van vervanging en de gegevens van de hoofdauto zijn vastgelegd.

ProLease heeft een verklaring tussen werkgever en werknemer opgesteld die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst.

> Download hier de Verklaring Tijdelijk Vervangend Leasevoertuig.


ProLease Vakantieauto

Voor de leaserijders maakt ProLease het mogelijk om het hele jaar in een elektrische auto te rijden en in de vakantie een auto met traditionele verbrandingsmotor beschikbaar te krijgen. Met het ProLease Vakantieauto Pakket wordt, afhankelijk van het gekozen pakket, een bedrag per maand opgenomen in het leasetarief van de reguliere leaseauto.

> Bekijk hier de ProLease Vakantieauto Flyer