Brandstof

Heeft u een leasecontract inclusief brandstofcomponent? Dan gebruikt u een MTC-pas (Multi Tank Card) als betaalmiddel voor brandstof en voor het bijvullen van motorolie bij geautomatiseerde tankstations in Nederland. In het buitenland maakt u gebruik van de MTC/DKV-pas. Deze tankpas beschikt over twee magneetstrippen. Een zijde alleen voor gebruik in Nederland en een zijde voor overige landen. Wilt u weten waar u allemaal terecht kunt met de pas? Klik dan hier.

Let op: in Duitsland kan LPG vanaf december 2008 niet meer met de tankpas afgerekend worden!

TIP! Op de website van Multi Tank Card leest u hoe u op een veilige manier uw brandstofpas kunt gebruiken, waardoor financiële schades (o.a. door diefstal of misbruik) beperkt blijven.

Invullen kilometerstanden

Bij iedere tankstop (met uitzondering van een vervangende auto) bent u verplicht de juiste kilometerstand in te vullen. Bij een vervangende auto hoeft u geen kilometerstand in te toetsen, u kiest dan in het display ‘vervangende auto’.

Pincode

Voert u meerdere malen een onjuiste pincode in? Dan kunt u met uw MTC-pas bij het desbetreffende tankstation 24 uur niet meer tanken. Bij overige tankstations blijft uw pas wel functioneel. Weet u uw pincode niet meer? Dan kunt u een nieuwe code aanvragen bij ProLease.

Verlies van de brandstofpas

Bent u uw brandstofpas kwijt? Meld dit dan direct bij ProLease, zodat wij de pas kunnen blokkeren en u van een nieuwe pas kunnen voorzien. Zelf blokkeren kan ook via de website van Multi Tank Card.