Laadpas

Indien opgenomen in het leasecontract ontvangt u van ProLease een laadpas/sleutel. Met deze laadsleutel van MultiTankcard is het mogelijk om bij alle laadpalen in Nederland te laden, onafhankelijk van de laadpaalleverancier.

Voordelen van de MultiTankcard laadoplossing op een rij:

  • Laden bij alle openbare, publieke en semipublieke laadpalen in Nederland.
  • Transparantie: u kunt de laadsessie raadplegen in de MultiTankcard-app.
  • De Laadlocator laat real-time zien welke laadpalen in de buurt beschikbaar zijn.
  • Alle reiskosten op één overzichtelijke factuur.

Als u thuisladen mag declareren bij uw werkgever, neemt u dan contact op met de laadpaalleverancier en geeft u aan dat u de financiële afrekening via MultiTankcard wil laten verlopen.

Laadlocator

Met de MultiTankcard laadsleulel kunt u bij meer dan 26.000 openbare laadlocaties terecht. Dit zijn ruim 65.000 laadpalen voor het opladen van uw elektrisch auto. Via de locator vindt u heel eenvoudig een compleet overzicht van alle laadpalen met informatie over type stekkeraansluitingen, de aanbieder van de laadpaal en de laadtarieven die u met de MultiTankcard-laadsleutel betaalt.

> Bekijk alle beschikbare laadpalen via de Laadlocator.

Laden in het buitenland

De standaard geleverde MultiTankcard laadsleutel werkt niet in het buitenland!

Als u met uw elektrische auto naar het buitenland gaat, adviseren wij u om u zo goed mogelijk te informeren over de laadstructuur en mogelijkheden in het vakantieland. Uiteraard dient u ook rekening te houden met het laden in de landen waar u doorheen rijdt op weg naar uw eindbestemming. De meeste navigatiesystemen in elektrische auto's houden al rekening met de noodzakelijke tussenstops. Daarnaast zijn er veel handige apps en routeplanners beschikbaar die u kunnen helpen om de ideale route te selecteren op weg naar uw eindbestelling. Hierbij wordt op basis van uw merk, model en uitvoering de ideale route berekend inclusief de noodzakelijke tussenstops om te laden.

Tesla Supercharger

Gaat u op reis met een Tesla? Dan biedt het uitgebreide Supercharger-netwerk van Tesla in Europa veel mogelijkheden. De navigatie in uw Tesla maakt standaard gebruik van deze laadlocaties voor het bepalen van de optimale route. Voor de Tesla laadstations is geen laadpas nodig. Wel is het verstandig om een Tesla-account aan te maken hiervoor en een betaalmiddel hieraan te koppelen. Het is niet mogelijk om de MultiTankcard laadsleutel te koppelen aan uw Tesla-account. Ga voor meer informatie naar de website van Tesla.

> Tesla en laden

Laadpas buitenland

Wilt u kunnen laden in het buitenland dan is er de mogelijkheid voor een aanvullende Europese MultiTankcard laadpas? Hier zijn extra kosten aan verbonden. Informeer bij uw wagenparkbeheerder naar de mogelijkheden.

Daarnaast is het mogelijk om privé een (tijdelijke) extra laadpas aan te schaffen voor het land van uw vakantiebestemming. Meer informatie over de verschillende mogelijkheden en de bijbehorende kosten vindt u op www.laadpastop10.nl.

In sommige landen is het mogelijk om een laadsessie te starten met een creditcard, in combinatie met een app. Dit is afhankelijk van de aanbieder van de laadpaal. De informatie hierover treft u op de laadpaal zelf of op de website van de aanbieder van de laadpaal.

Laadpalen

ProLease werkt al een aantal jaren samen met Ecotap. Of het nu om een thuislader of lader voor bij uw bedrijf gaat, Ecotap zet voor onze klanten de nieuwste technieken in om daarbij het allerbeste te verwezenlijken: sneller, slimmer, innovatiever, mooier en duurzamer.

Wij kunnen u, samen met Ecotap, adviseren en faciliteren bij de aanschaf en installatie van een laadpaal bij u thuis. ProLease biedt u hierbij de mogelijkheid om de aanschafkosten en aanvullende diensten op te nemen in het leasetarief.

> Meer informatie