Nieuwe elektrische auto voor het InMotion studententeam

18 december 2023

Eind december hebben Michaƫl Melchior (Manager Marketing & Business Development) en Brian Roxs (Accountmanager New Business), namens ProLease een nieuwe 100% elektrische Opel Corsa overhandigd aan het InMotion Team. De ambitieuze jongens en meiden van dit fantastische studententeam kunnen nu volledig elektrisch op weg naar al hun activiteiten, presentaties en testen met hun waanzinnige Revolution racecar.

ProLease is jaren een trouwe partner voor dit studententeam en wil zo een bijdrage leveren aan de ambitieuze plannen van InMotion. Een team bestaande uit meer dan 50 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen uit Eindhoven. Het primaire doel van InMotion is het oplossen van het enige obstakel dat mensen er vaak nog van weerhoudt elektrisch te gaan rijden, namelijk de laadduur. InMotion gaat deze laadduur reduceren tot de tijd die het kost om de tank van een traditionele auto te vullen, dit noemen zij Electric Refueling.

In juli 2023 hebben zij de Next Generation Battery Pack gepresenteerd die de Revolution racecar in staat stelt om binnen 4 minuten te laden. En dit jaar gaan ze verder met de optimalisering van deze unieke batterij en gaan ze testen met een nog sterkere motor. Het doel is om voor de zomermaanden in 2024 deel te nemen aan een officiƫle 1-uurs race.

Daarnaast gaat het InMotion team ook langs de (middelbare) scholen om de jongere generatie te enthousiasmeren voor techniek. En hoe gaaf is dat ze dit met hun unieke Revolution racecar kunnen laten zien.

Voor meer informatie: InMotion