Elektrische auto's in 2024: wat kunnen we verwachten?

05 januari 2024

De toekomst van mobiliteit ontvouwt zich in 2024 met baanbrekende elektrische modellen die niet alleen beloven, maar ook leveren. Ontdek in onze sprankelende top 10 hoe deze innovaties het landschap van duurzaam autorijden opnieuw definiëren.

Audi A6 e-tron

Audi lanceert de innovatieve A6 e-tron, een fusie van verfijning en elektrische vooruitgang. Deze luxueuze sedan belooft een verbluffend rijbereik van meer dan 700 kilometer en kan in slechts 10 minuten een indrukwekkende 300 kilometer opladen dankzij geavanceerde snellaadtechnologie. Met twee krachtige elektromotoren, levert de A6 e-tron prestaties van topklasse. Het gestroomlijnde ontwerp verbetert de aerodynamica en benadrukt Audi's toewijding aan innovatieve duurzaamheid. Deze elektrische revolutie markeert een mijlpaal in de evolutie van luxe auto's, waarin stijl en geavanceerde technologie samenkomen in perfecte harmonie.

Citroën ë-C3

In 2024 lanceert Citroën de volledig elektrische ë-C3, het pronkstuk van het jaar voor de Franse autofabrikant. Met een missie om elektrisch rijden toegankelijk te maken, biedt de ë-C3 twee varianten: de betaalbare You, met een prijs vanaf € 24.240, en de luxere ë-C3 Max. Beide modellen zijn uitgerust met een krachtige 113 pk elektromotor en een actieradius van 320 kilometer. Later wordt ook een instapmodel gelanceerd, met een prijs van ongeveer € 20.000 euro en een kleiner accupakket voor een bereik van circa 200 kilometer. De Citroën ë-C3 staat voor betaalbare elektrische mobiliteit met stijl.

Fisker Ocean

De Fisker Ocean, een veelbelovende Amerikaanse SUV, onderscheidt zich met zijn Extreme-versie voorzien van Solar Sky, een dak met zonnepanelen die jaarlijks tot wel 2.400 gratis kilometers opleveren. Met het formaat van een BMW X3 komt de Ocean in vier varianten: One (intromodel), Ultra, Sport (basismodel), en Extreme. De Sport, startend vanaf € 41.900, biedt ritten tot 620 km, terwijl de unieke California Mode het glazen dak en alle ruiten opent. Een eco-vriendelijke rijervaring met diverse opties maakt de Fisker Ocean een baanbrekende keuze in de wereld van elektrische SUV's.

Kia EV9

De baanbrekende Kia EV9, een indrukwekkende elektrische SUV, combineert robuustheid met stadsverfijning. Geïnspireerd door natuur en innovatie, valt de EV9 op door gedurfde geometrie en futuristische lijnen. Dit wendbare voertuig belooft autonoom rijden en het terugleveren van energie. Met een imposante grootte van ruim 5 meter, met een wielbasis van 3,1 meter, biedt de EV9 ruimte zonder in te leveren op aerodynamica. De WLTP-norm onthult een opmerkelijke actieradius van 541 kilometer, waardoor de Kia EV9 zich onderscheidt als een toonaangevende keuze in zowel design als duurzame prestaties.

Peugeot e-3008

De Peugeot e-3008, een elektrische fastback SUV, maakt zijn entree met een kenmerkend design en indrukwekkende prestaties. De herkenbare grille, strakke lijnen en opvallende lampen typeren het uiterlijk. De WLTP-actieradius is verbeterd tot 525 kilometer, en met een snellaadtijd van slechts 15 minuten biedt de e-3008 efficiënte mobiliteit. Binnenin heeft Peugeot het dashboard vernieuwd met een gebogen 21-inch Panoramic i-Cockpit scherm, waarmee je moeiteloos muziek bedient, navigeert en de airconditioning regelt. De e-3008 komt in februari 2024 naar Nederland, met accupakketten van 73 of 98 kWh en een prijs vanaf € 48.000.

Polestar 3

Polestar onthult de indrukwekkende Polestar 3, een volgende stap in de elektrische revolutie. Deze high-performance SUV combineert moeiteloos elegantie met geavanceerde technologie. Met een krachtig design, elektrische aandrijving en geavanceerde functies belichaamt de Polestar 3 innovatie. De SUV staat op het geavanceerde Scalable Product Architecture (SPA2) platform en biedt een opwindende rijervaring. Polestar 3 belooft niet alleen een stijlvolle en luxueuze uitstraling, maar ook state-of-the-art elektrische prestaties. Een spannende toevoeging aan de wereld van duurzame mobiliteit.

Renault 5

In het elektrische automotto van 2024 betreedt de nieuwe Renault 5 het podium, vervangt de verouderde Zoë en laat een frisse wind waaien. Met een geïnspireerd design, gebaseerd op de Supercinq, belooft de Renault 5 een compacte, elektrische sensatie te zijn. Met keuze uit 40 kWh en 52 kWh accupakketten biedt hij een indrukwekkende actieradius tot 400 kilometer. Verwacht in februari, met een geschatte vanaf prijs van € 25.000. Renault's inzet voor elektrificatie wordt verder onderstreept met de reeds onthulde elektrische Scenic, waardoor 2024 een veelbelovend jaar wordt voor de Franse autofabrikant.

Smart #3

Na de lancering van de Smart #1 maakt in februari 2024 de langverwachte Smart #3 zijn debuut, en de eerste indruk is verbluffend met zijn krachtige, scherpe belijning en atletische rondingen. De aerodynamica is geoptimaliseerd, wat niet alleen de luchtweerstand vermindert maar ook de actieradius vergroot tot 455 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Uitgerust met een 63 kWh accupakket, biedt de Smart #3 een indrukwekkende laadsnelheid van 150 kW DC. In slechts 27 minuten is de auto weer 80% opgeladen bij een snellader. Met een startprijs van € 38.995 belooft deze grotere Smart een revolutie in elektrisch rijden.

Volkswagen ID.7

De Volkswagen ID.7 markeert de entree van Volkswagen in de volledig elektrische sedanwereld. Maak je geen zorgen over de prestaties, want de verwachte WLTP-actieradius is tot 700 kilometer. Bijna lege batterij? Laad in slechts 28 minuten op tot 80% bij een snellader. Het design van de ID.7 kenmerkt zich door een gestroomlijnde carrosserie met een schuine daklijn en subtiele inkepingen aan de zijkant. De strakke achterlichten dragen bij aan een verfijnde uitstraling. Binnenin biedt de ruime auto comfortabele stoelen met voldoende beenruimte.

Volvo EX30

De Volvo EX30, een compacte crossover die in 2024 in Nederland wordt gelanceerd voor minder dan €40.000, belooft een opvallende verschijning te worden. Met een krachtige 272 pk elektromotor onder de kap biedt deze Volvo aanzienlijk meer vermogen dan gebruikelijk in deze prijsklasse. Naast zijn scherpe prijskaartje en rijke veiligheidsuitrusting, onderscheidt de EX30 zich verder door het vermogen om een aanhanger tot 1.000 kilogram te trekken. Een veelbelovende toevoeging aan het Volvo-gamma.