Slimmer managen van uw wagenpark

ProLease Connected Mobility

Alle leaseauto’s van ProLease kunnen voorzien worden van een telematica dongel. Hiervoor werkt ProLease al een aantal jaar samen met Moove, een expert op het gebied van innovatieve automotive telematica oplossingen.

Het beheren en managen van een wagenpark kan soms een hele klus zijn. Denk hierbij aan het efficiënt inzetten van uw bedrijfswagens of het verbeteren van het rijgedrag van de berijders. Met ProLease Connected Mobility bieden wij een state-of-the-art telematica oplossing voor onze klanten die hun mobiliteit nog slimmer willen managen.

Deze innovatieve telematica dongel biedt oplossingen om uw wagenpark efficiënter, veiliger en voordeliger te beheren onder meer met de volgende toepassingen (afhankelijk van het gekozen abonnement):

Ritregistratie

Met de dongel wordt een fiscaal sluitende ritregistratie bijgehouden die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Hiervoor is tevens een handige app beschikbaar waarmee u uw rittenregistratie nog eenvoudiger kan beheren en waarmee kan worden geswitcht tussen privé, woon-werk en zakelijke ritten.

Brandstof besparen / Brandstofverbruik verlagen

De module maakt brandstofverbruik inzichtelijk op basis van de daadwerkelijk getankte liters brandstof versus de gereden kilometers. Dit verbruik wordt vervolgens afgezet tegen het gemiddelde brandstofverbruik van soortgelijke auto’s in Nederland én de overige auto’s in uw wagenpark. Hiermee wordt in een overzicht duidelijk op welke auto’s u kosten kan besparen. De te realiseren besparing in brandstofkosten is gemiddeld tussen de 7% en 10% per auto afhankelijk van het type auto.

Verkeersveiligheid verhogen

Met de module wordt het rijgedrag van de bestuurder nauwkeurig gemonitord op cruciale onderdelen (snelheid, remgedrag, G-krachten, etc.). Hieruit komt een rapportcijfer wat gebruikt kan worden om het feitelijke rijgedrag van rijders objectief te vergelijken en te verbeteren. Uiteraard is ook hier alles eenvoudig te beheren via op maat gemaakte rapportages.

Fleetmanagement

De Fleetmanagement module biedt de wagenparkbeheerder relevante informatie op gebieden zoals voertuigbeheer, realtime kilometerstanden, urenverantwoording, motordiagnoses met alerts naar de wagenparkbeheerder.

Carsharing / auto delen

ProLease biedt tevens een all-in oplossing om het delen van een auto te vergemakkelijken. Middels Bluetooth technologie kan de auto met een speciaal hiervoor ontwikkelde App worden ver- of ontgrendeld. De sleutel van de auto is veilig opgeborgen in de auto. Tevens voorziet de oplossing in een eenvoudig te gebruiken online reserveringssysteem. U heeft geen sleutelmanagement meer en het systeem genereert een sluitende ritregistratie.

Uiteraard voldoen alle diensten van de ProLease Connected Mobility oplossingen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Voordelen

  • Digitale en sluitende rittenregistratie (privé, woon-werk en zakelijk)
  • Analyse op rijstijl en rijgedrag
  • Track & Trace (locatie van het voertuig en/of rithistorie)
  • Proactief onderhoud en service-meldingen
  • Diverse analyses en rapportages

Kosten

De Connected Mobility van ProLease is beschikbaar in 3 varianten: Connected, Pro en Pro Plus. De kosten zijn opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Hardware (eenmalig)
  • Inbouw (eenmalig)
  • Abonnementskosten per maand

De eenmalige kosten voor de hardware en inbouw zijn voor alle 3 de oplossingen gelijk. De abonnementskosten per maand zijn per oplossing verschillend en afhankelijk van uw wensen en eisen. Voor elektrische auto's is alleen de Pro Plus oplossing beschikbaar.

Uiteraard is het mogelijk om de eenmalige en maandelijkse abonnementskosten op te nemen in het leasecontract van de auto.

Hebben wij uw interesse gewekt?
Laat uw gegevens dan hieronder achter. Onze mobiliteitsadviseur neemt dan contact met u op voor een vrijblijvende afspraak.